va gasim cel mai bun credit
cu cea mai mica dobanda
Author:
• vineri, septembrie 24th, 2010

„Creditebune” isi propune sa va informeze cu privire la obtinerea unui credit avantajos si la documentele necesare pentru aceasta.
O echipa profesionista de brokeri de credite se va ocupa de toate detaliile: de la alegerea creditului cel mai potrivit pentru dumneavoastra, pana la depunerea dosarului. Avantajul este ca nu va pierdeti pretiosul timp si nu va costa nimic, deoarece consilierea este gratuita. Consilierea se poate face prin telefon sau e-mail.
Cu ajutorul nostru, veti economisi bani si timp. Asadar, va stam la dispozitie si nu ezitati sa ne contactati oricand.

 

Author:
• luni, iulie 05th, 2010

Pentru a şaptea ediţie a raportului anual de piaţă realizat de Mediafax, compania a integrat un studiu asupra gradului de îndatorare a românilor şi a intenţiei acestora în ceea ce priveşte contractarea de noi credite. Realizat în perioada aprilie-mai 2010 de către societatea 360insights pentru Mediafax, studiul a implicat 800 de respondenţi, persoane de ambele sexe din mediul urban, cu vârste cuprinse între 16 şi 64 ani.

Cercetarea a arătat că 34% dintre românii din mediul urban au apelat cu succes la o formă de creditare, cele mai multe preferinţe îndreptându-se către creditele bancare. Leasing-ul şi creditele în magazine sunt mai puţin răspândite.

Aşteptările pentru anul în curs nu sunt însă prea optimiste din acest punct de vedere. Doar 5% dintre persoanele intervievate intenţionează să ia un credit bancar în 2010, numai 2% optează pentru un leasing şi tot 2% se gândesc să facă un împrumut într-un magazin. Aşa cum reiese din studiu, românii nu mai vor deocamdată să se îndatoreze pe perioade lungi, ci de cel mult cinci-şase ani, cu o rată lunară de aproximativ 600 lei.

Doar 15% dintre respondenţi au menţionat achiziţionarea unei locuinţe drept obiect al intenţiei de creditare, în timp de 23% vor să obţină bani pentru reamenajarea casei. O mare parte din împrumuturi ar fi destinate acoperirii diverselor nevoi personale.

Studiul realizat la cererea Mediafax va fi integrat în raportul Financiar 2010, pe care societatea îl va lansa pe 6 iulie la conferinţa Mediafax Talks about Banking.

Author:
• marți, iunie 22nd, 2010

Ordonanţa de urgenţă adoptată pe 9 iunie 2010 şi intrată în vigoare pe 21 iunie 2010, cu privire la creditele pentru consumatori, dă startul unui val de refinanţări a împrumuturilor aflate în derulare. Marea schimbare care intervine în favoarea acestei tendinţe este eliminarea comisionului de rambursare anticipată pentru împrumuturile cu dobândă variabilă şi limitarea acestuia la 1% pentru cele cu dobândă fixă.

Până acum, cele mai multe refinanţări au fost iniţiate în sectorul creditelor de consum, a remarcat Anca Bidian, preşedintele Asociaţiei Brokerilor de Credite. Operaţiunea vizează în principal gruparea mai multor credite mici într-un singur credit, în general cu garanţie imobiliară: „Majoritatea clienţilor preferă să mute toate creditele într-unul singur, garantat ipotecar şi cu scadenţa dublă, fiindcă astfel ratele lunare scad la aproximativ jumătate”. Acest avantaj este obţinut aproape gratis, în timp ce până acum, pentru rambursarea anticipată a unui împrumut, clienţii băncilor ar fi trebuit să plătească un comision de 5-6% din suma rămasă de restituit.

Însă interzicerea prin lege a comisionului de rambursare anticipată nu este chiar motiv de sărbătoare în rândul datornicilor. În ansamblu, costurile creditelor se vor diminua, însă băncile vor compensa cumva lipsa acestui comision, cel mai probabil prin dobânzi sau alte comisioane.

Totodată, creditorii vor trebui să-şi menţină atractivitatea şi să-şi fidelizeze clienţii, pentru că atacurile cu oportunităţi de refinanţare din partea concurenţilor nu vor lipsi. Comisionul de rambursare anticipată era garantul stabilităţii clienţilor, care se vor orienta către alte instituţii, dacă acestea vin cu oferte mai bune. Până acum, doar 5% dintre clienţi au migrat de la o bancă la alta, din cauza costurilor presupuse de acest proces, arată Anca Bidian. Practic, în absenţa comisionului de rambursare anticipată, băncile vor trebui să se concentreze pe strategii vizând o calitate superioară a propriilor servicii.

Până la adoptarea ordonanţei ce transpune în legislaţia românească o directivă europeană în domeniul protecţiei consumatorului, între comunitatea bancară şi autorităţi s-a dus o luptă surdă. Băncile au sperat că actul normativ nu se va aplica şi retroactiv portofoliului lor de credite. Acestea au protestat, susţinând că modificarea contractelor aflate în derulare ar antrena costuri mult prea mari, însă protestele lor n-au avut sorţi de izbândă. Actele adiţionale la contractele de creditare deja încheiate vor trebui să fie gata până în septembrie 2010.