Author:
• luni, iulie 05th, 2010

Pentru a şaptea ediţie a raportului anual de piaţă realizat de Mediafax, compania a integrat un studiu asupra gradului de îndatorare a românilor şi a intenţiei acestora în ceea ce priveşte contractarea de noi credite. Realizat în perioada aprilie-mai 2010 de către societatea 360insights pentru Mediafax, studiul a implicat 800 de respondenţi, persoane de ambele sexe din mediul urban, cu vârste cuprinse între 16 şi 64 ani.

Cercetarea a arătat că 34% dintre românii din mediul urban au apelat cu succes la o formă de creditare, cele mai multe preferinţe îndreptându-se către creditele bancare. Leasing-ul şi creditele în magazine sunt mai puţin răspândite.

Aşteptările pentru anul în curs nu sunt însă prea optimiste din acest punct de vedere. Doar 5% dintre persoanele intervievate intenţionează să ia un credit bancar în 2010, numai 2% optează pentru un leasing şi tot 2% se gândesc să facă un împrumut într-un magazin. Aşa cum reiese din studiu, românii nu mai vor deocamdată să se îndatoreze pe perioade lungi, ci de cel mult cinci-şase ani, cu o rată lunară de aproximativ 600 lei.

Doar 15% dintre respondenţi au menţionat achiziţionarea unei locuinţe drept obiect al intenţiei de creditare, în timp de 23% vor să obţină bani pentru reamenajarea casei. O mare parte din împrumuturi ar fi destinate acoperirii diverselor nevoi personale.

Studiul realizat la cererea Mediafax va fi integrat în raportul Financiar 2010, pe care societatea îl va lansa pe 6 iulie la conferinţa Mediafax Talks about Banking.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response

  1. 1
    andrei camelia 

    SUNT INTRESATA SA EAU UN CREDIT

Leave a Reply